21.82 °C

Spor
  • Türkiye Bitci Pist Şampiyonası İzmir'de başlayacak

Türkiye Motosiklet Federasyonundan yapılan açıklamada, 1. ayak yarışlarının 28-29 Mayıs'ta İzmir Ülkü Park Pisti'nde koşulacağı belirtildi. Katılımcılar TMFGP, 1000 cc (A-B-C), 600 cc (A-B-C), SS300, 125 SP ve Yamaha R25 Kadınlar Kupası'nda mücadele edecek. Yamaha Motor Türkiye, ANLAS ve TMF Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu iş birliği ile düzenlenen R25 Kadınlar Kupası'na her yaştan kadın yarışçı katılabilecek. Kadın sporcular yarışlara kendi motosikleti ile katılabilecek. Motosiklet sahibi olamayanlar için Yamaha Türkiye tarafından yapılan seçmeler sonucunda Fatma Baştepe, Gizem Gün, Sena Işık, Merve Kazancı, Kardelen Apaydın, Gülşah Ulusoy, Senem Yıldırım ve Nilşan Boyraz kupada mücadele etmeye hak kazandı.

• Milli atletler Avrupa 10.000 Metre Kupasında yarışacak

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Fransa’nın Pace kasabasında düzenlenecek organizasyonda 29 ülkeden 131 atlet mücadele edecek. Organizasyon tarihinde 8 altın, 3 gümüş, 2 bronz madalyası bulunan Türkiye'yi bu yarışlarda 8 sporcu temsil edecek. Kadınlarda Yasemin Can, Esma Aydemir, Yayla Günen, Fatma Karasu, erkeklerde ise Aras Kaya, Ömer Amaçtan, Ramazan Baştuğ ve Sezgin Ataç Türkiye adına yarışacak.

• Hazine ve Maliye Bakanı Nebati Fenerbahçe Başkanı Koç'u kabul etti